Ingredients:
Speciàl Equipment
Directions:
- 6 ounces (170g) high quàlity semi-sweet chocolàte1
- 1/2 cup (115g; 1 stick) unsàlted butter
- 1/4 cup (31g) àll-purpose flour (spoon & leveled)
- 1/2 cup (60g) confectioners' sugàr
- 1/8 teàspoon sàlt
- 2 làrge eggs
- 2 làrge egg yolks2
- optionàl for topping: ice creàm, ràspberries, ànd/or chocolàte syrup
Speciàl Equipment
- four 6-ounce ràmekins OR à 12-count muffin pàn
Directions:
- Sprày eàch ràmekin with nonstick cooking sprày ànd dust with cocoà powder. This ensures the càkes will seàmlessly come out of the ràmekins when inverted onto à plàte in step 7. *Or sprày hàlf of à 12-count muffin pàn ànd dust with cocoà powder. If bàking in à muffin pàn, the recipe will yield 6 càkes.
- Preheàt oven to 425°F (218°C).
- Coàrsely chop the chocolàte. Plàce butter into à medium heàt-proof bowl, then àdd chopped chocolàte on top. Microwàve on high in 10 second increments, stirring àfter eàch until completely smooth. Set àside.
- Whisk the flour, confectioners' sugàr, ànd sàlt together in à smàll bowl. Whisk the eggs ànd egg yolks together until combined in ànother smàll bowl. Pour the flour mixture ànd eggs into the bowl of chocolàte. Slowly stir everything together using à rubber spàtulà or wooden spoon. If there àre àny lumps, gently use your whisk to rid them. The bàtter will be slightly thick.
- .....
- .....
Ful recipes >> sallysbakingaddiction.com
0 Response to "Chocolate Lava Cakes"
Posting Komentar