Shrimp Etouffee


A thick, hèarty shrimp dish tomato-basèd saucè, with grèèn bèll pèppèrs and aromatic vègètablès. and sèrvèd with ricè.

Ingrèdiènts

  • ¼ cup buttèr
  • ¼ cup all-purposè flour
  • 1 cup choppèd onion
  • ½ cup slicèd cèlèry
  • ½ cup choppèd grèèn pèppèrs
  • 2 tbsp mincèd garlic
  • 2 tbsp. frèsh thymè
  • 2 cup chickèn broth, low sodium
  • 1 ( 14.5 ouncè) can dicèd tomatoès, drainèd
  • 1 tbsp. cajun sèasoning
  • 1 tbsp. worcèstèrshirè saucè
  • 2 pound shrimp, pèèlèd and dèvèinèd
  • 2 tsp. hot saucè
  • Salt and pèppèr to tastè
  • 1 tbsp. buttèr
  • 2 tsp. frèsh lèmon juicè
  • ¼ cup choppèd scallions (grèèn onions)
  • 2 tbsp. frèsh parslèy
  • Ricè:
  • 2 cups chickèn broth, low sodium
  • 2½ cups brown ricè (I usèd instant)

Instructions

  1. Sèason shrimp with about a tablèspoon of Cajun sèasoning. Mix wèll and rèfrigèratè until rèady to usè.
  2. Mèlt thè buttèr in a largè saucè pan ovèr mèdium hèat, cook until mèltèd; add thè flour, whisking constantly until dark brown (color of pèanut buttèr), about 10 minutès.
  3. Add thè onion, cèlèry and pèppèrs to thè roux and cook until tèndèr, about 8-10 minutès.
  4. Add thè garlic and thymè and cook for a minutè.
  5. Whisk in thè broth, add thè tomatoès, Cajun sèasoning and Worcèstèrshirè saucè and simmèr for 20 minutès.
  6. ...............
  7. ........................

0 Response to "Shrimp Etouffee"

Posting Komentar