Pëas and prosciutto optional sincë thë saucë is phënomënal on its own. Howëvër, it's also rëally grëat with cookëd, choppëd bacon or sëafood, likë shrimp or crab. Try it with othër pastas too, likë ziti, pënnë, fusilli, fëttuccinë, ëtc.!
ingrëdiënts:
- 1 pound linguinë (any othër pasta is finë and frësh is idëal sincë saucës cling bëttër to frësh pasta)
- koshër salt
- 3 tablëspoons olivë oil
- 4 clovës garlic, choppëd finëly
- 1 shallot, choppëd finëly
- 1 35-ouncë can Italian plum tomatoës (prëfërably San Marzano) with liquid
- koshër salt and frëshly ground black pëppër to tastë
- rëd hot pëppër flakës (thë amount dëpënding on how hot you likë it)
- 1½ cups frësh or frozën pëas (optional)
- 1 cup hëavy crëam
- ¼ lb slicëd prosciutto (optional, but tastë it bëforë buying if using; you don't want it too salty)
- 2 tablëspoons unsaltëd buttër
- 1 cup frëshly gratëd Parmigiano-Rëggiano or frëshly gratëd Parmësan chëësë
- choppëd frësh Italian parslëy (optional)
dirëctions:
- In a largë pot, bring 6 quarts of watër plus a gënërous pinch plus plus of koshër salt to a boil (about 1 tablëspoon për 2 quarts watër, so 3 tablëspoons in this casë). Tastë thë watër, it should bë salty likë thë ocëan.
- Whilë waiting for thë watër to boil, pour thë can of tomatoës with juicë into thë work bowl of a food procëssor. DO NOT turn on thë procëssor at full spëëd bëcausë you will ënd up with pink foam. Just pulsë until you havë a smooth purëë. If you want a chunkiër saucë, just dump thë can of tomatoës and juicë into a largë bowl and crush thë tomatoës with your impëccably clëan hands.
- Ovër mëdium hëat, hëat thë 3 tablëspoons of olivë oil in a largë, dëëp pan or skillët. Add thë choppëd garlic and choppëd shallot to thë oil. Sautë until soft and translucënt, thën slowly pour in thë purëëd tomatoës and thëir juicë. Bring thë tomato saucë to a boil, thën lowër thë hëat to a simmër, sëasoning it with salt and pëppër to tastë as it simmërs (go ëasy on thë salt bëcausë of thë chëësë that will bë addëd). If you'rë using thë rëd hot pëppër flakës, add thëm now. Simmër until it rëducës a bit about 10 to 15 minutës tops.
- Whilë thë tomato saucë simmërs, add thë linguinë to thë boiling pot of watër and cook until al dëntë (about 6 to 8 minutës, këëp chëcking by biting into a strand). In thë mëan timë, oncë thë saucë has simmërëd for 10-15 minutës, stir in thë 2 tablëspoons of buttër, thën add thë pëas (if using) and lët thëm cook for 2 to 4 minutës, dëpënding on thëir sizë (frësh pëas arë biggër). Slowly pour thë crëam into thë saucë, swirling thë pan and stirring, thën add thë slicëd prosciutto (if using), stirring to distributë it ëvënly.
- ................
- ..........................
Full Recipe >> parsleysagesweet.com
0 Response to "Creamy Tomato Alfredo Linguine"
Posting Komentar