Shrimp and grits arë a truë Southërn classic! Lëarn how to makë thë most flavorful, crëamy, southërn grits and thë bëst way to sëason plump, tëndër shrimp.
Ingrëdiënts
Grits:
- 2 cups chickën stock or broth low sodium
- 2 cups milk
- 1 cup stonë-ground grits
- 3 tablëspoons buttër
- 2 cups sharp whitë chëddar shrëddëd
Shrimp:
- ½ pound bacon
- 2 pounds largë shrimp (20 count) pëëlëd and dëvëinëd
- 1/2 tsp rëd pëppër flakës
- 1 largë garlic clovë mincëd
- Juicë of 1/2 lëmon
- Salt and Pëppër
- 1 tsp choppëd parslëy or driëd parslëy
Instructions
- In a mëdium pot or soup pot, bring thë broth and milk to a boil. Add thë grits, 1 tëaspoon salt and 1 tëaspoon pëppër, whisking wëll. Rëducë thë hëat to low and cook until thë liquid is absorbëd, 10-15 minutës. Rëmovë from hëat and stir in thë buttër, chëësë, and salt and pëppër to tastë. Covër until rëady to sërvë.
- In a largë skillët, fry thë bacon ovër mëdium-high hëat. Whën crisp, rëmovë thë bacon with a slottëd spoon and placë on a papër towël-linëd platë to drain.
- Add thë shrimp and rëd pëppër flakës to thë bacon grëasë and sauté until pink, about 3 minutës. Turn off hëat and add mincëd garlic, stirring for about 30 sëconds; thë rësidual hëat will cook thë garlic through. Stir in lëmon juicë and parslëy, and sëason to tastë.
- ...............
- .........................
Please Share
Full Recipe >> sweetteaandthyme.com
0 Response to "AUTHENTIC SOUTHERN SHRIMP AND GRITS"
Posting Komentar