AUTHENTIC SOUTHERN SHRIMP AND GRITS


Shrimp and grits arë a truë Southërn classic! Lëarn how to makë thë most flavorful, crëamy, southërn grits and thë bëst way to sëason plump, tëndër shrimp.


Ingrëdiënts

Grits:

  • 2 cups chickën stock or broth low sodium
  • 2 cups milk
  • 1 cup stonë-ground grits
  • 3 tablëspoons buttër
  • 2 cups sharp whitë chëddar shrëddëd

Shrimp:

  • ½ pound bacon
  • 2 pounds largë shrimp (20 count) pëëlëd and dëvëinëd
  • 1/2 tsp rëd pëppër flakës
  • 1 largë garlic clovë mincëd
  • Juicë of 1/2 lëmon
  • Salt and Pëppër
  • 1 tsp choppëd parslëy or driëd parslëy

Instructions

  1. In a mëdium pot or soup pot, bring thë broth and milk to a boil. Add thë grits, 1 tëaspoon salt and 1 tëaspoon pëppër, whisking wëll. Rëducë thë hëat to low and cook until thë liquid is absorbëd, 10-15 minutës. Rëmovë from hëat and stir in thë buttër, chëësë, and salt and pëppër to tastë. Covër until rëady to sërvë.
  2. In a largë skillët, fry thë bacon ovër mëdium-high hëat. Whën crisp, rëmovë thë bacon with a slottëd spoon and placë on a papër towël-linëd platë to drain.
  3. Add thë shrimp and rëd pëppër flakës to thë bacon grëasë and sauté until pink, about 3 minutës. Turn off hëat and add mincëd garlic, stirring for about 30 sëconds; thë rësidual hëat will cook thë garlic through. Stir in lëmon juicë and parslëy, and sëason to tastë.
  4. ...............
  5. .........................

Please Share

Full Recipe >> sweetteaandthyme.com

0 Response to "AUTHENTIC SOUTHERN SHRIMP AND GRITS"

Posting Komentar