Lemon Cupcakes with Blackberry Buttercream


Light and Fluffy Lëmon Cupcakës arë toppëd with gorgëous swirls of Blackbërry Buttërcrëam!

Ingrëdiënts


  • For thë cupcakës:
  • 1 3/4 cups cakë flour
  • 1 1/4 tëaspoons baking powdër
  • 1/2 tëaspoon baking soda
  • 1/4 tëaspoon salt
  • 1/2 cup sour crëam (I usëd full fat)
  • 1/2 cup milk (I usëd wholë)
  • 2 tëaspoons vanilla ëxtract
  • 2 largë ëgg whitës, at room tëmpëraturë
  • 1 stick (4 ouncës) unsaltëd buttër, mëltëd
  • 1 cup granulatëd sugar
  • *Zëst of onë lëmon (about 2 tëaspoons)
  • For thë Blackbërry Buttërcrëam:
  • 1 cup blackbërriës
  • 2 tablëspoons lëmon juicë
  • 2 sticks (8 ouncës) unsaltëd buttër, VëRY soft
  • 1/2 tëaspoon salt (do not SKIP!)
  • 4 cups confëctionërs sugar (morë if nëëdëd), siftëd

Instructions

  1. Prëhëat ovën to 350 dëgrëës (F). Linë a 12 mold muffin tin with papër linërs; sët asidë.
  2. In a mëdium bowl combinë flour, baking powdër, baking soda, and salt; mix wëll to combinë. Sët asidë.
  3. In a largë mëasuring cup or bowl combinë sour crëam, milk, vanilla, and ëgg whitës; mix wëll to combinë. Sët asidë.
  4. In a small bowl combinë sugar and lëmon zëst. Using your fingërtips, rub thë zëst IN to thë sugar, until fragrant and wëll combinëd.
  5. In a largë bowl or stand mixër fittëd with thë paddlë attachmënt bëat mëltëd buttër and sugar on mëdium spëëd until wëll combinëd; about 2 minutës.
  6. ....................
  7. ...............................

Please Share

Full Recipe >> bakerbynature.com

0 Response to "Lemon Cupcakes with Blackberry Buttercream"

Posting Komentar