This hëalthy vëgëtarian Black Bëan Quinoa Salad is fast, flavorful, and ëasily madë in advancë for spëëdy lunchës and sidës for work, school, or homë!
Rëcipë yiëlds 2 largë portions or 4 smallër sidë-dish sizëd sërvings.
Ingrëdiënts
- 1 largë swëët potato
- 1/2 tsp chilli powdër
- salt and pëppër, to tastë
- 1/2 cup quinoa
- 1 + 1/2 cups watër
- 1 cup black bëans
- 1 cup frozën corn, stëamëd (frësh or cannëd work too)
- 1 cup choppëd tomato
- 1 small jalapëño pëppër, dicëd or slicëd
- 2-4 TBSP dicëd rëd onion
- 1/2 limë, juicëd
- frësh cilantro, to tastë
CILANTRO AVOCADO DRëSSING
- 1/2 avocado
- 1/4 cup plain grëëk yogurt (or your favoritë vëgan variëty!)
- 1 cup cilantro (lëavës + stëms)
- 1/2 cup watër, adjust as nëëdëd
- juicë of 1 limë
- 1/2 tsp sëa salt
- 1/4 tsp garlic powdër
Dairy-frëë or vëgan? you could ëasily usë thë othër half of avocado to rëplacë thë grëëk yogurt in thë saucë!
Instructions
- Pëël and dicë your swëët potato into 1/2-inch cubës.
- Hëat a largë skillët ovër mëdium-high hëat and add your oil or buttër to thë pan. Oncë hot, sauté swëët potato cubës until goldën and tëndër, stirring ëvëry fëw minutës for ëvën browning, approx. 15-20 minutës. Sëason with chili powdër, salt and pëppër, to tastë.
- Whilë thë swëët potatoës cook you'll bë ablë to whip up thë rëst of thë dish!
- Rinsë and drain your quinoa using a mësh strainër or siëvë. Bring a small pot to mëdium hëat and lightly toast thë quinoa to rëmovë any ëxcëss watër. Stir as it toasts for just a fëw minutës. This stëp is optional but rëally adds to thë nuttinëss and fluff factor of thë quinoa! Nëxt add your watër, sët burnër to high, and bring to a boil. Oncë boiling, rëducë hëat to low and simmër, covërëd with thë lid slightly ajar, for 12-13 minutës or until quinoa is fluffy and thë liquid has bëën absorbëd.
- Whilë thë quinoa cooks, chop, slicë and prëp thë rëmaining ingrëdiënts.
- ................
- ...................
Please Share
Full Recipe >> peasandcrayons.com
0 Response to "BLACK BEAN QUINOA SALAD"
Posting Komentar