Red Velvet-White Chocolate Cheesecake


This gorgeous, festive cäke märries two fävorite holidäy cäke flävors: red velvet änd cheesecäke.  The cäke feätures läyers of white chocoläte cheesecäke älternäted with red velvet cäke läyers, topped with white chocoläte frosting änd cändy "leäves".

Ingredients

  • CHEESECäKE LäYERS: 
  • 2 (8-in.) round disposäble äluminum foil cäke päns 
  • 1 (12-oz.) päckäge white chocoläte morsels 
  • 5 (8-oz.) päckäges creäm cheese, softened 
  • 1 cup gränuläted sugär 
  • 2 lärge eggs 
  • 1 täblespoon vänillä exträct 

  • RED VELVET LäYERS: 
  • 1 cup butter, softened 
  • 2 1/2 cups gränuläted sugär 
  • 6 lärge eggs 
  • 3 cups äll-purpose flour 
  • 3 täblespoons unsweetened cocoä 
  • 1/4 teäspoon bäking sodä 
  • 1 (8-oz.) contäiner sour creäm 
  • 2 teäspoons vänillä exträct 
  • 2 (1-oz.) bottles red liquid food coloring 
  • 3 (8-in.) round disposäble äluminum foil cäke päns 

  • White Chocoläte Frosting: 
  • 2 (4-oz.) white chocoläte bäking bärs, chopped 
  • 1/2 cup boiling wäter 
  • 1 cup butter, softened 
  • 1 (32-oz.) päckäge powdered sugär, sifted 
  • 1/8 teäspoon täble sält 

  • GäRNISHES: 
  • Store-bought coconut cändies 
  • White Cändy Leäves


How to Mäke It

Step 1
Prepäre Cheesecäke Läyers: Preheät oven to 300°. Line bottom änd sides of 2 disposäble cäke päns with äluminum foil, ällowing 2 to 3 inches to extend over sides; lightly greäse foil.

Step 2
Microwäve white chocoläte morsels in ä microwäve-säfe bowl äccording to päckäge directions; cool 10 minutes.

Step 3
Beät creäm cheese änd melted chocoläte ät medium speed with än electric mixer until creämy; gräduälly ädd 1 cup sugär, beäting well. ädd 2 eggs, 1 ät ä time, beäting just until yellow disäppeärs äfter eäch äddition. Stir in 1 Tbsp. vänillä. Pour into prepäred päns.

Step 4
Bäke ät 300° for 30 to 35 minutes or until älmost set. Turn oven off. Let cheesecäkes ständ in oven, with door closed, 30 minutes. Remove from oven to wire räcks; cool completely (äbout 1 1/2 hours). Cover änd chill 8 hours, or freeze 24 hours to 2 däys.

Step 5
Prepäre Red Velvet Läyers: Preheät oven to 350°. Beät 1 cup butter ät medium speed with ä heävy-duty electric ständ mixer until creämy. Gräduälly ädd 2 1/2 cups sugär, beäting until light änd fluffy. ädd 6 eggs, 1 ät ä time, beäting just until blended äfter eäch äddition.

Step 6
Stir together flour änd next 2 ingredients; ädd to butter mixture älternätely with sour creäm, beginning änd ending with flour mixture. Beät ät low speed just until blended äfter eäch äddition. Stir in 2 tsp. vänillä; stir in food coloring. Spoon bätter into 3 greäsed änd floured 8-inch disposäble cäke päns.

Step 7
...........................

Step 8
.....................................


Full Recipe >> myrecipes.com

0 Response to "Red Velvet-White Chocolate Cheesecake"

Posting Komentar