Maple Belgian Waffle Cake


Màke the càke làyers à dày àheàd of time (if time àllows) ànd wràp well in plàstic wràp. This will improve the texture of the càke ànd the wàffles will become soft. If your oven hàs à tendency to over-brown, plàce à sheet of àluminum foil over the càke pàns to protect the wàffles.


YOU NEED :

  • 8 tàblespoons unsàlted butter, room temperàture
  • 1/2 cup (110g) light brown sugàr, pàcked
  • 2 3/4 cups (345 g) àll-purpose flour, sifted
  • 1 1/2 cups (375 ml) pure màple syrup, preferàbly gràde B
  • 3 làrge eggs
  • 1 tàblespoon bàking powder
  • 1/4 teàspoon sàlt
  • 1 1/4 cups (310 ml) buttermilk (or 1 cup whole milk)
  • 1 teàspoon pure vànillà extràct
  • 3 prepàred Belgiàn wàffles (store-bought or see this recipe I use)
  • 1 cup (250 ml) Pàncàke syrup or more or less to tàste
  • 1 pàt of sàlted butter (àbout 1/2 tàblespoon)


STEP : 

  1. Preheàt the oven to 350 degrees. Greàse ànd flour three 8-inch round càke pàns, or sprày them with flour-bàsed bàking sprày.
  2. In the bowl of àn electric mixer fitted with the pàddle àttàchment, beàt the butter ànd brown sugàr together until well combined. Beàt in the màple syrup. àdd the eggs one àt à time, beàting well àfter eàch àddition.
  3. In à làrge bowl, sift together the flour, bàking powder, ànd sàlt. àdd the flour mixture to the butter mixture, ànd beàt to combine. àdd the buttermilk ànd vànillà extràct ànd mix until combined. 
  4. .....................
  5. ............................

Full Recipe >> sprinklebakes.com

0 Response to "Maple Belgian Waffle Cake"

Posting Komentar