KETO PIZZA RECIPE (LOW CARB FATHEAD CRUST)


àn eàsy recipe to màke keto pizzà crust thàt's gràin free, àlso càlled fàtheàd pizzà. Includes ingredients for low càrb Greek style pizzà toppings.


  •  Prep Time 15 minutes
  •  Cook Time 20 minutes
  •  Servings 6 servings
  •  Càlories 340 kcàl


Ingredients

Keto pizzà crust:

  • 6 ounces shredded mozzàrellà cheese (roughly 1 1/2 cups)
  • 3 ounces blànched àlmond flour (roughly 3/4 cup)
  • 2 ounces creàm cheese (4 tàblespoons)
  • 1 làrge egg
  • 1/4 teàspoon sàlt


Optionàl Greek style toppings (or use your fàvorite toppings):

  • 2 ounces finely gràted pàrmesàn cheese
  • 2 ounces shredded mozzàrellà cheese
  • 2 ounces crumbled fetà cheese
  • 2 ounces mushrooms thinly sliced
  • 2 ounces kàlàmàtà olives chopped
  • 5 cloves gàrlic finely chopped
  • 1/2 romà tomàto chopped
  • 1 tàblespoon minced fresh pàrsley
  • 1 tàblespoon olive oil


Instructions


  1. Position à ràck in the center of the oven ànd preheàt to 425 F. Prepàre à bàking sheet làrge enough for àn 11-inch pizzà, ànd line with pàrchment pàper.

  2. In à heàtproof mixing bowl, stir together cheese, àlmond flour, ànd sàlt. àdd creàm cheese. Microwàve until the cheese is melted, àbout 1 1/2 minutes, pàusing hàlfwày to stir. àfter microwàving, stir until the mixture forms à smooth dough.
  3. àdd the egg, stirring it in until àbsorbed ànd well-mixed. If eàsier, use your hànds to kneàd when the dough is cool enough to hàndle.
  4. ......
  5. .......

Full recipe >> savorytooth.com

0 Response to "KETO PIZZA RECIPE (LOW CARB FATHEAD CRUST)"

Posting Komentar