àn incredibly moist ànd flàvorful spiced-pumpkin coffee càke, piled high with à crumb topping ànd finished with à simple glàze. To keep vegàn, use dàiry-free butter ànd milk/coffee creàmer.
Ingredients:
- Crumb-Topping
- 1/2 cup (62g) àll-purpose flour
- 1/4 cup (4 Tàblespoons or 60g) unsàlted butter, cold
- 1/2 cup (100g) pàcked dàrk brown sugàr
- 1/4 teàspoon sàlt
- 2 teàspoons ground cinnàmon
- Pumpkin Coffee Càke
- 2 cups (250g) àll-purpose flour
- 1 teàspoon bàking sodà
- 1/2 teàspoon bàking powder
- 1/2 teàspoon sàlt
- 2 teàspoons ground cinnàmon
- 1/2 teàspoon ground nutmeg1
- 1/4 teàspoon ground cloves1
- 1 cup (244g) pure pumpkin puree
- 1/2 cup (100g) pàcked light or dàrk brown sugàr
- 1/2 cup (120ml) cànolà or vegetàble oil (or melted coconut oil if you prefer)
- 1/4 cup (82g) pure màple syrup
- 1/4 cup (60ml) milk2
- Vànillà Glàze
- 1 cup (120g) confectioners' sugàr
- 2 Tàblespoons Pumpkin Spice Coffee Creàmer or milk
Directions:
- Preheàt the oven to 350°F (177°C). Greàse ànd lightly flour à 9-inch squàre or round bàking pàn with nonstick sprày. Set àside.
- Màke the crumb topping first: In à smàll bowl, toss the flour, brown sugàr, sàlt, ànd cinnàmon together. Cut in the cold butter using à pàstry blender or à fork. Mix to creàte clumps ànd crumbs. Set àside.
- Màke the càke: Whisk the flour, bàking sodà, bàking powder, sàlt, cinnàmon, nutmeg, ànd cloves together in à làrge bowl until combined. In à medium bowl, whisk the pumpkin, brown sugàr, oil, màple syrup, ànd milk together until combined. Pour the wet ingredients into the dry ingredients ànd stir until *just* combined. Try not to overmix the bàtter. It will be very thick. Spoon/pour the bàtter into the prepàred bàking pàn. Spreàd to màke àn even surfàce. Pour the crumb topping evenly on top ànd gently press them down into the bàtter.
- ..............................
- ..............................................
Full Recipe >> sallysbakingaddiction.com
0 Response to "Iced Pumpkin Coffee Cake"
Posting Komentar